Home
< Home >
Baan
< Baan >
Algemeen
< Algemeen >
Atletiek
< Atletiek >
Wandelsport
< Wandelsport >
Jeugd
< Jeugd >
Foto's
< Foto's >
Lid worden
< Lid worden >
Contact
< Contact >

IJzeren Man Cross 2015

Het was ook de eerste wedstrijd van het Profcore Limbra Cross Circuit, bestaande uit 9 wedstrijden. Het parkoers was selectief met flinke stukken los zand en stevige heuvels, maar met het goede weer en de herfstkleuren in het natuurgebied werd het een mooie wedstrijd met meer dan 500 deelnemers, duidelijk meer dan de afgelopen jaren.

Thuiswedstrijd

Bij de korte cross won thuis favoriet Martin Flipsen in een bekeken race, een mooi begin van de winter. Teun Duisters (Budel) werd hier tweede. Jolanda Verstraten (Helden) won vrij makkelijk bij de vrouwen voor AV Weert juniore Emmie Weekers.

Bij de lange cross werd het een Unitas-Sittard podium na een spannende wedstrijd, die pas op de laatste 100m werd beslist. Zierom Ghebrihiwet pakte de overwinning in 29,40 min net voor Remco Snippe (29,54) en op afstand kwam Hury Gebregerigi (30,55) binnen.

AV Weert

Joost Rademaekers van AV Weert finishte in 33,02 min voor zijn clubgenoten Jeroen Groesz (tweede bij de M40), Bas Boonen (34,36), Erik Houben (35,51) en Henk Flipsen (37,41). Bij de M60 een derde plek voor Wim Jansen (42.03). AV Weert loopster Iris van Dijk werd 4de bij de vrouwen (42,00).

Jeugd

Ook bij de AV Weert jeugd goede resultaten, met Karin Flipsen derde bij de A meisjes en Anouk Schrijnemaekers tweede bij de B meisjes. De pupillen A was veruit de grootste groep met ruim 90 inschrijvingen. Kiki Kooijman werd hier keurig 4de bij de meisjes voor Evy Kuppens (5de). Ook Tim op het Veld en Casper Rekman kwamen bij de jongste pupillen bij de eerste 3 in hun categorie. De volgende cross wordt georganiseerd door Scopias op 1 november.

Uitslagen>
Foto's>