Baan
< Baan >
Home
< Home >
Algemeen
< Algemeen >
Atletiek
< Atletiek >
Wandelsport
< Wandelsport >
Jeugd
< Jeugd >
Foto's
< Foto's >
Lid worden
< Lid worden >
Contact
< Contact >

Nieuws

Zweten bij de IJzeren Man Volksloop

03-08-2014

Op het moment dat de vrijwilligers zaterdag om 14.00 uur het parcours gingen voorbereiden, viel er binnen een kwartier 15 mm regen. Wat eerst een prima looproute was, veranderde daardoor in één groot plassengebied. Na het onweer moesten er dan ook veel afwateringen gegraven worden. Dit resulteerde erin, dat op zondagmorgen over nagenoeg droge paden gelopen kon worden.

Vakantie

Maar het werd toch ongekend zwaar; door de verdamping was de luchtvochtigheid extreem hoog, en er was weinig wind te bespeuren, waardoor de deelnemers al snel bezweet raakten. Ook het aantal uitvallers was opvallend hoog. Na de finish was het dan ook dringen geblazen bij de waterpost. Door de vakantiepiek waren er minder deelnemers dan normaal aan de start, maar de aanwezigen zag je uiteindelijk toch met een voldaan gevoel naar huis gaan; ze hadden het hem toch maar geflikt.

Hier vind je de uitslagen. Op de website van fotograaf Tinus Dewaide staan mooie foto's

Honderdduizend

De komende maanden gaat er weer een mijlpaal gehaald worden; de 100.000e deelnemer wordt dan aan de start verwacht. Dat zal niet onopgemerkt voorbij gaan, want deze deelnemer wordt verrast met….