Baan
< Baan >
Home
< Home >
Algemeen
< Algemeen >
Atletiek
< Atletiek >
Wandelsport
< Wandelsport >
Jeugd
< Jeugd >
Foto's
< Foto's >
Lid worden
< Lid worden >
Contact
< Contact >

Nieuws

Warmterecord bij Volksloop

07-07-2015

De organisatie van de Volksloop werd afgelopen week bestookt met de vraag "gaat de Volksloop wel door in verband met de hittegolf?" In principe wordt er altijd gelopen, maar er was wel een afweging om de 14 en 17.5 km te schrappen. Omdat op die afstanden normaliter alleen getrainde atleten mee doen die hun conditie goed in het vizier hebben, bleef ook deze afstand overeind.

Er was wel overleg met de EHBO-ers, trainers en artsen welke adviezen opgevolgd dienden te worden. Er kon dan ook op twee plaatsen volop water getapt worden, en er werd vaker een rondje minder gelopen dan bij de inschrijving de bedoeling was.

Huldiging

Meer dan 180 deelnemers stonden er toch nog aan de start, en stuk voor stuk verdienen ze waardering voor hun doorzettingsvermogen, want onderweg werd het met de meter moeilijker. Vóór de start werd Eric Houben naar voren gehaald om voor zijn eindoverwinning op de 17.5 km bij de Palmen Sport Volksloopserie te worden gehuldigd.

Ook een pluim was er voor de fraaie resultaten van Eva Kok uit Helmond. Zij is met haar 10 jaar veruit de snelste bij de meisjes t/m 12 jaar. Een nieuw parcoursrecord zit er voor haar op de 1.2 en 2.4 km zeker aan te komen.

Uitslagen
Ranglijst aantal deelnames