Home
< Home >
Baan
< Baan >
Algemeen
< Algemeen >
Atletiek
< Atletiek >
Wandelsport
< Wandelsport >
Jeugd
< Jeugd >
Foto's
< Foto's >
Lid worden
< Lid worden >
Contact
< Contact >

Nieuws

Wandeling Helenaveen

22-10-2014

Zondag 11 oktober waren de wandelaars van AV Weert actief in de natuur rond Helenaveen. Ze konden genieten van de wisselende beelden in de natuur. Hoofdthema was een gebied van afgegraven veen met de mooie vaarten, heide en vennen met de nog zichtbare restanten van boomstronken die boven het wateroppervlak uitstaken. Dit heeft ook iets mysterieus als in een film. Ook prachtig om hier en daar even bij stil te staan en deze veengeschiedenis in de natuur te zien.

Klik hier voor alle foto's.

De dorpen Griendtsveen en Helenaveen zijn in dit opzicht historisch waar de kenmerken van veendorpen nog zichtbaar zijn. Echt de moeite waard om deze dorpen te bezoeken. In Griendstveen was een rustplaats. Hier werd ook nog wat verteld over het ontstaan van deze dorpen. Bovendien waren daar ook nog andere sportmensen bezig om via een uitgezet parcours langs het kanaal per 2 persoenen een dienblad gevuld met…. over te brengen van A naar B. Onderweg moesten er vele hindernissen worden genomen met alle gevolgen van dien. Leuk om dit van de overzijde van de vaart, waar wij liepen te kunnen zien.

Ook aan deze dag komt een einde welke bij de startplaats De Willem III Hoeve werd afgesloten. Wat een mooie dag. Dank je wel Andre en Jef die deze dag hebben voorbereid en als gids hebben begeleid.
verslag Jan Kirkels