Home
< Home >
Baan
< Baan >
Algemeen
< Algemeen >
Atletiek
< Atletiek >
Wandelsport
< Wandelsport >
Jeugd
< Jeugd >
Foto's
< Foto's >
Lid worden
< Lid worden >
Contact
< Contact >

Nieuws

Vriendjes en vriendinnetjes training

11-04-2015

Zaterdag 11 april verzamelden de jeugdleden van AV Weert zich niet om 9:00 uur, maar om 10:00 uur op de baan. Zij hadden de kans om hun vriendje of vriendinnetje te laten zien wat atletiek nou precies inhoudt. Een heleboel atleten hadden gehoor gegeven aan de oproep voor de vriendjes- en vriendinnetjestraining.

Warming up

Er waren ongeveer 100 kinderen actief tussen 10:00 en 12:00 uur. Er werd gestart met een warming-up. Deze warming-up ging per categorie van start onder leiding van de trainers. Na de warming-up werd er gestart met een van de onderdelen. De mini, B,C-pupillen en hun vriendjes en vriendinnetjes startten onder leiding van hun trainers met Vortexwerpen, de A pupillen met verspringen en hurkhoog springen en de D-junioren startte met hordelopen.

Na het eerste onderdeel wisselden de atleten en de vriendjes en vriendinnetjes door naar het volgende onderdeel onder het geluid van de Sirene. Ondanks de regendruppels die vielen werd de pret alleen maar groter. Een aantal kinderen gingen heen en weer om even een regenjas te halen, maar het plezier werd groter.

Baan 9

Na het tweede onderdeel was er een kleine pauze, waarbij de kinderen even naar het toilet gingen en een glaasje drinken kregen bij 'Baan 9' dankzij Martine van Loon. Na de pauze gingen de atleten met de vriendjes en vriendinnetjes weer verder met het onderdeel wat ze nog niet hadden gehad.

Als afsluiting werd een heuse teamestafette gedaan, waardoor het hele middenterrein bezet werd met alle kinderen. Alle groepen stonden klaar en wachtten op het startsignaal om van start te kunnen gaan. Onder het geluid van een hoop aanmoedigende kinderen en snel rennende kinderen werden de stokjes steeds weer doorgegeven aan de volgende, die weer verder aangemoedigd werd. Het plezier straalde van de kinderen af.
 
Het was een fantastische ochtend met alle atleten, vriendjes en vriendinnetjes plus alle trainers. Alle trainers (Bregje, Eric, Henk, Jan, Olga, Susan) en deelnemers bedankt! 

Klik hier voor de foto's