Baan
< Baan >
Home
< Home >
Algemeen
< Algemeen >
Atletiek
< Atletiek >
Wandelsport
< Wandelsport >
Jeugd
< Jeugd >
Foto's
< Foto's >
Lid worden
< Lid worden >
Contact
< Contact >

Nieuws

Start van de Palmen competitie

01-02-2015

Om 7.00 uur sneeuwde het nog. maar toen de sporters thuis vertrokken kwam het zonnetje tevoorschijn. Helaas was het parcours op sommige plaatsen loodzwaar door de vele regen- en sneeuwbuien. Ondanks dat, kwamen er zo'n 240 deelnemers aan de start.

Palmen Serie

De Palmen Sport Volksloopserie start altijd in februari, en daar zijn zo'n 50 bekers in de diverse categorieën te winnen. Je kon aan het gedrang bij de start merken, dat de spanning te snijden was. Diverse malen werden de deelnemers gesommeerd áchter de startlijn plaats te nemen, om zo een eerlijke competitie te garanderen. Er werd hard gestreden, en ondanks het zware parcours kwamen er mooie tijden tevoorschijn.

Winnaars

Bij de meisjes won Eva Kok uit Helmond overtuigend met 4.47 de 1.2 km in een prachtige loopstijl. De 3.5 km werd bij de heren door Toon Dusters uit Budel met 12.36 gewonnen. Bij de heren 60+ was Wim Janssen de eerste die over de streep kwam in 15.36. En Patrick Hubens werd 1e op de 10.5 km in 35.52 min.

Bij de finish was het langer uitblazen dan normaal; de meesten hadden hun reserves moeten aanspreken om hun directe concurrenten te verslaan. De wasmachines en de douches moesten na deze intensieve ochtend dan ook volop worden ingezet.

Bekijk hier alle foto's. De uitslagen vind je hier. De stand in de Palmen serie vind je hier