Home
< Home >
Baan
< Baan >
Algemeen
< Algemeen >
Atletiek
< Atletiek >
Wandelsport
< Wandelsport >
Jeugd
< Jeugd >
Foto's
< Foto's >
Lid worden
< Lid worden >
Contact
< Contact >

Nieuws

Stralende jubilaris bij Volksloop IJzeren Man

02-03-2014

De dag begon fris, maar het zonnetje verleidde liefst 258 lopers om toch aan de start te verschijnen. Het was wel een meeting met een lach en een traan. Eerst werd Fieke Kuntz herdacht, die de dag ervoor werd begraven. Fieke was de oudste deelneemster van de Volksloop, en liep afgelopen juli, ondanks haar 85 jaren, nog non stop de 3,5 km.

jubilaris 400 x volksloopAangezien dit de 2e loop was van de Palmen Sport Volksloopserie, stonden veel gezichten strak van de spanning. Maar eerst werden er 3 jubilarissen naar voren gehaald. Henny Offermans uit Stramproy, lid van de Grenslaupers liep voor de 100e keer mee.Ook Peter van Zon uit Altweerterheide bereikte die mijlpaal. Sjraar Heussen spande de kroon door als eerste loper de 400e start mee te maken. Hij werd als een echte ster gefotografeerd, en kreeg van zijn hele familie een origineel lopersshirt aangeboden.

Als eerste werd de jeugd op pad gestuurd, maar Sjraar mocht ook al starten; alle lopers die hem inhaalden konden hem zo onderweg feliciteren.Hij kreeg zoveel schouderklopjes, dat ie haast onder de blauwe plekken zat.

Er werd harde strijd gevoerd om in juni op het ereschavot te komen, en op de finishstraat werden nog vele persoonlijke duels uitgevochten.

Klik hier voor de uitslagen