Baan
< Baan >
Home
< Home >
Algemeen
< Algemeen >
Atletiek
< Atletiek >
Wandelsport
< Wandelsport >
Jeugd
< Jeugd >
Foto's
< Foto's >
Lid worden
< Lid worden >
Contact
< Contact >

Nieuws

Sportmassage bij Spiervitaal

02-03-2016

Iedere sporter heeft er wel eens last van na een training of een wedstrijd. Spierpijn, vermoeidheidsverschijnselen, kramp, verhoogde spierspanning of stijfheid. Deze reacties worden veroorzaakt door de afvalstoffen van de spierstofwisseling.

Beter presteren en herstellen

Sportmassage helpt het lichaam om sneller te herstellen en zodoende een volgende belasting weer beter aan te kunnen. SpierVitaal heeft het afgelopen jaar de sportmassage verzorgd voor de deelnemers aan de voorbereidingsclinic van trainer Piet Houben voor de halve marathon van Eindhoven. Eigenares Lilian van de Kerkhof kreeg veel positieve reacties van de deelnemers. Sportmassage zou volgens haar altijd onderdeel moeten uitmaken van een trainingsprogramma. Niet alleen om blessures te voorkomen, maar ook om beter te presteren en beter te herstellen.

Triggerpoints en Kinesiotaping

Bij Spiervitaal kun je ook terecht voor behandeling van triggerpoints. Een triggerpoint, ook wel een myofasciaal triggerpoint genoemd, is een lokale verkramping in een spier. Bij het behandelen van triggerpoints word je zelf actief betrokken. De therapie is het meest effectief als triggerpoints vaak, maar kort worden behandeld.

Bij Kinesiotaping maken we gebruik van een elastische tape die de spieren in hun functie ondersteunt zonder daarbij de beweging te beperken. Hierdoor wordt het lichaamseigen herstelproces geactiveerd.

Meer informatie

Lilian is met Spiervitaal onder andere verbonden aan het Regionaal Talentencentrum Handboogsport waarvoor zij de sportmassage verzorgt. Tevens is zij samenwerkend partner van Mediweert, een van de hoofdsponsors van AV Weert. Haar praktijk is gevestigd aan de Victor de Stuersstraat 12 in Weert. Zij is opgenomen in het SCAS register. Hierdoor is vergoeding van Sportmassage door je ziektekostenverzekering mogelijk.

Wil je kennismaken met Sportmassage en ervaren wat het voor jou kan doen? Bij SpierVitaal betaal je de eerste keer voor een massage van 30 minuten slechts 15 euro.

contact>