Baan
< Baan >
Home
< Home >
Algemeen
< Algemeen >
Atletiek
< Atletiek >
Wandelsport
< Wandelsport >
Jeugd
< Jeugd >
Foto's
< Foto's >
Lid worden
< Lid worden >
Contact
< Contact >

Nieuws

Persoonlijk records bij laatste C/D competitie

28-06-2015

Zaterdag 20 juni stond de laatste competitie wedstrijd voor de deur. De teams van AV Weert waren natuurlijk van de partij. Allereerst aandacht voor de estafetteteams. Met dank aan onze verslaggever ter plaatse.

foto's
uitslagen

Het meisjes estafette team bestaande uit Mila Barollo, Veerle van Appeven, Pien Stals en Madelief Vaessen eindigde in totaal op een 5e plek in een mooie tijd van 35,68. Het jongens estafette team van de D-junioren bestaande uit Jens Heerschap, Rens Jacobs, Niels Roefs en Bas Grens snelde op de 4x 80 m. ook naar de 5e plek in een tijd van 48,01. Hier was het nog even spannend of de eerste wissel goedgekeurd werd.

Tegelijk met de estafette meisjes D startte Jens Vossen zijn Discus wedstrijd. Hij wierp de discus naar een afstand van 20,18 m. Dit leverde hem een 4e plek in totaal en een PR op. Rens Jacobs had de discus die dag geworpen naar een afstand van 13,19 m. tevens ook een PR.

Het meisjes team 2 (Anouk Schrijnemaekers, Janneke Verspagen, Puck Rooijakkers, Tessa Smits) snelde naar een tijd van 43,08 en A.V.Weert meisjes team 1 (Britney Bosselaar, Judith Verscheijden, Sarah Buist & Sigrid van Gemert) snelde naar een tijd van 46,82.

Jongens C

Het jongens team van de C-junioren had helaas geen estafette team. Hier kwamen vandaag alleen Youri Seerden en Jasper Meulen aan start. Youri deed mee aan het verspringen en sprong naar een afstand van 3,34 m. Jasper Meulen deed alle werponderdelen. Bij de discus wierp hij de discus naar een afstand van 16,85 m. en bij kogel ging de 4 kg. kogel naar een afstand van 6,18 m.

Horden

Na de estafette staat altijd horden op het programma. Hier deden bij de meisjes D Madelief Vaessen, Veerle van Appeven en Pien Stals mee. Madelief en Veerle snelde naar een PR. Voor Madelief in een tijd van 11,35 in totaal derde plek en Veerle had een tijd van 13,72.

Bij de jongens D kwamen aan de start Niels Roefs, Jens Heerschap en Jasper van de Goor. Hier behaalde Jens en Niels een PR. Jens snelde naar een 4e plek in totaal in een tijd van 15,90 & Niels naar een tijd van 17,58. Jasper van de Goor behaalde zijn PR bij het speerwerpen, waar hij de speer naar 16,48 m. wierp. Marijn Zandbergen gooide die speer ook naar een PR van 20,42 m.

Bij de meisjes junioren D gooide Pien Stals bij het speerwerpen een PR van 16,87m & Mila Barollo gooide de speer naar 15,77 m. Judith Verscheijden gooide bij de C-junioren naar een 7e plek met 22,86 m. & Annemarijn van Orsouw gooide de speer naar 12, 91 m.

Bij de meisjes C verschenen bij horden Tessa Smits, Janneke Verspagen & Charlotte van Zwam bij de horden aan de start. Tessa snelde naar een tijd van 12,85 en dat was goed voor een 2e plek in totaal.

1000 meter

Hierna ging de 1000 m. van start, voor sommige atleten is de 1000 m. een moment om tegen op te zien en andere vinden het erg leuk. Voor de D meisjes verscheen Pleun Geenen aan de start en bij de C meisjes Britney Bosselaar, Anouk Schrijnemaekers, Lynn Kluitmans, Laura van Loon en bij de jongens junioren D Emrah Kaya, Jens Vossen en Robbert Handels. Robbert snelde naar een 4e plek in totaal en tevens een PR (3:21,74) en Jens (3:31,19) en Emrah (3:58,09) snelde ook naar een PR.

Sprint

Als laatste loopnummer was de sprint. Hierbij was een hele serie bestaande uit A.V.Weert atleten bij de C-junioren en werden er ook goede prestaties bij de D-junioren gezet. Op de sprint nummers deden Amy van Veen, Pleun Geenen, Bregje Naus, Rens Jacobs, Emrah Kaya, Marijn Zandbergen, Anouk Schrijnemaekers, Janneke Verspagen,  Britney Bosselaar, Elise van der Eerden, Laura van Loon, Lynn Kluitmans mee.

Bas Grens, Madelief Vaessen, Jens Heerschap, Mila Barollo, Judith Verscheijden, Puck Rooijakkers & Elise van der Eerden waagde allemaal de sprong bij het hoogspringen. Hierbij behaalde Jens een PR met 1,40m. en sprong Judith bij de junioren C ook 1.40.
Daarnaast waagde Niels Roefs, Robbert Handels, Puck Rooijakkers, Laura van Loon, Sigrid van Gemert & Lynn Kluitmans de sprong bij het verspringen, waarbij er een PR was voor Niels (3,65) en Robbert (3,68).

Kogel

De kogel werd gestoten door Marijn Zandbergen, Jens Vossen, Annemarijn van Orsouw, Charlotte van Zwam, Elise van der Eerden, Tessa Smits,  Veerle van Appeven & Bregje Naus. Bij het discuswerpen bij de junioren C verschenen Sigrid van Gemert, Annemarijn van Orsouw en Charlotte van Zwam aan start. Sigrid gooide hem naar 13,78 m., Annemarijn naar 15,98 m. en Charlotte naar 14,22 m.

Het laatste onderdeel van de dag startte om 17:00 uur met verspringen voor de meisjes Junioren D. Hier moest Amy van Veen aan deelnemen. Zij sprong naar 2,33 meter. Waarbij zij het discuswerpen (10,28 m. & PR) en de 60 meter sprint nog in haar benen had. Bregje Naus had een half uur eerder een sprong gemaakt van 4,40 m. (PR) in totaal leverde dat voor Bregje een 2e plek op. Tevens had Bregje ook een PR op kogel en Sprint.

Het was voor de atleten een echte topdag! Het was goed weer en een PR regen. Iedereen bedankt voor het meedoen en wederom jullie kunnen terug kijken op een leuke geslaagde dag.