Baan
< Baan >
Home
< Home >
Algemeen
< Algemeen >
Atletiek
< Atletiek >
Wandelsport
< Wandelsport >
Jeugd
< Jeugd >
Foto's
< Foto's >
Lid worden
< Lid worden >
Contact
< Contact >

Nieuws

Nieuw parcoursrecord bij Volksloop

07-04-2016

Lag het aan het fraaie lentezonnetje, of het perfecte parcours dankzij een door de Gemeente Weert vlak geschoven zandpad? Het leek wel of iederéén zijn persoonlijke record wilde verbeteren, want er werden veel scherpe tijden geklokt. Er sneuvelde zelfs een oeroud parcoursrecord van Jacques Fiers, 23.03 min. Op de 7 km.

De trotse nieuwe recordhouder is Tim Stessens uit België, die het presteerde om in 22.51 min. af te klokken. Op deze prestatie moest ruim 30 jaar gewacht worden, want Jacques was indertijd in zeer goeden doen. Tim heeft het niet van een vreemde, want zijn vader was een gerenommeerde loper in België.

Ook Martin Flipsen deed een poging om op de 3.5 km het parcoursrecord van Marco Ramaekers, 11.08 min., uit de boeken te lopen, maar bleef nog een aantal seconden verwijderd van die scherpe tijd. Maar als Martin zijn trainingsopbouw de komende maand verder kan laten groeien, mag er serieus rekening gehouden worden met een aanval op de 3.5 km tijd.

Na 3 ronden van de Palmen Sport Volksloopserie moet er in mei in diverse categorieën nog hard gestreden worden om de felbegeerde bekers te bemachtigen, want lang niet iedereen is zeker van zijn plek op het erepodium.

Uitslagen>