Home
< Home >
Baan
< Baan >
Algemeen
< Algemeen >
Atletiek
< Atletiek >
Wandelsport
< Wandelsport >
Jeugd
< Jeugd >
Foto's
< Foto's >
Lid worden
< Lid worden >
Contact
< Contact >

Nieuws

100 duizend deelnemers

14-09-2014

Bij het inlopen voor de septembereditie van de IJzeren Man Volksloop hadden de lopers het idee dat de omstandigheden prima waren; een aardig zonnetje, geen wind, een strak parcours. Maar na de start was al snel duidelijk, dat de luchtvochtigheid een tegenspeler van formaat was. Diverse deelnemers kortten hun wedstrijd met een of twee rondes in, en bij de finish waren de waterbekertjes niet aan te slepen.

Waterskibaan

De Gemeente Weert had het pad naast de IJzeren Man over honderden meters sterk verbreed voor het toekomstige publiek van de waterskibaan. Dit heeft voor de Volksloop het voordeel, dat daar al de einsprint ingezet kan worden zonder elkaar te hoeven hinderen bij het passeren. Er waren veel activiteiten in de regio, waaronder de door AVWeert georganiseerde jeugdkampioenschappen van het zuiden, en enkele halve marathons. Daardoor bleef de teller steken onder de 200 deelnemers. Toch werd er veel strijd gevoerd, o.a. bij de jeugd t/m 12 jaar.

100.000

Wanneer de volgende Volksloop op 5 oktober een normaal aantal deelnemers telt, wordt de 100.000e inschrijver verwacht sinds de start. Dat gaat de jubilaris een prachtig cadeau opleveren; een waardebon van liefst €250 van Palmen Sport.