Baan
< Baan >
Home
< Home >
Algemeen
< Algemeen >
Atletiek
< Atletiek >
Wandelsport
< Wandelsport >
Jeugd
< Jeugd >
Foto's
< Foto's >
Lid worden
< Lid worden >
Contact
< Contact >

Nieuws

Fakkelestafette 2015

09-04-2015

Het lopen van deze Fakkelestafette is natuurlijk een sportieve bezigheid. Maar voorop staat een missie in het kader van vrede en vrijheid, gesymboliseerd door de brandende fakkel.

Al meer dan 60 jaren hebben vele lopers van de AV Weert deelgenomen aan deze loop met een missie. De 63e editie zal plaatsvinden op zaterdag 19 september 2015

Hoe verloopt de fakkelestafette?

De vlam wordt in de ochtend aangestoken in de St. Martinuskerk en naar de St. Rumolduskapel gebracht. Vanuit de St. Rumolduskapel starten drie routes met elk een brandende fakkel die in de regio diverse monumenten zullen aandoen. Bij elkaar een kleine 200 kilometer door de gemeenten Weert, Nederweert, Leudal en Cranendonck.

Als deelnemer loop je zo’n 10 tot 15 km verdeeld over meerder korte etappes. In de 3 routes zal er gestopt worden en plechtigheden bijgewoond bij ruim twintig officiële oorlogsmonumenten. Aan het einde van de dag komen de drie groepen atleten weer samen in Weert voor een gezamenlijke ronde over de singels en de traditionele dodenherdenking bij de Rumolduskapel. De dag wordt afgesloten met een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje. 

Meer informatie en meedoen?

Klik hier voor meer informatie. Klik hier om je in te schrijven.