Baan
< Baan >
Home
< Home >
Algemeen
< Algemeen >
Atletiek
< Atletiek >
Wandelsport
< Wandelsport >
Jeugd
< Jeugd >
Foto's
< Foto's >
Lid worden
< Lid worden >
Contact
< Contact >

Nieuws

Atletiekinstuif Nationale Sportweek

15-04-2015

De vooruitzichten begonnen al goed. Het zou prachtig weer worden. Om 13:00 uur waren Jan en ik al druk bezig met de voorbereidingen voor de activiteit  in het kader van de Nationale Sportweek. Om kwart voor twee stroomden de eerste enthousiaste kinderen binnen.

Iets later dan gepland begon de activiteit met een kwartet loop. Dit liep al snel over in het banenspel, waar meteen het enthousiasme van de kinderen duidelijk werd. De groep was verdeeld van 4 t/m 12 jaar en allemaal even enthousiast. 

Slingeren en verspringen

Bij het slingeren van de fietsbanden raakte enkele kinderen de pionnen en toen besloot Jan maar mee te doen als pion. En ja hoor, Jan werd ook geraakt door de kinderen. Na het slingeren konden de kinderen laten zien hoe goed ze konden verspringen. De zandbak is denk ik mee naar huis gegaan en ouders zullen thuis het zand bij elkaar aan het vegen zijn.

De oudere kinderen werden nog op de proef gesteld met het polsstok verspringen en de jongere kinderen met hurkhoog springen. Dit ging heel goed, waarna de kinderen een echte pauze hadden verdiend. Even bijkomen van al het sporten in het warme weer. Daarna gingen de kinderen weer erg fanatiek van start met het hordenlopen en als einde een estafette. De activiteit werd nog afgesloten met een glaasje ranja voor de kinderen.

Het was een geslaagde activiteit met enthousiaste kinderen en enthousiate trainers. Op naar de volgende atletiek-activiteiten.

Carlijn Rekmans, combinatiefunctionaris