Home
< Home >
Baan
< Baan >
Algemeen
< Algemeen >
Atletiek
< Atletiek >
Wandelsport
< Wandelsport >
Jeugd
< Jeugd >
Foto's
< Foto's >
Lid worden
< Lid worden >
Contact
< Contact >

Nieuws

Allerlaatste Volksloop

11-12-2017

GEZELLIGE LAATSTE MAN VOLKSLOOP

Rond 9.30 uur was er geen doorkomen meer aan in Dennenoord; lange rijen wachtenden voor de inschrijftafels, en heel veel oude bekenden die elkaar al jaren niet meer gezien hadden maakten een babbel met elkaar. De start was daardoor vertraagd, maar daar maalde niemond om. Liefst 260 deelnemers lieten zich inschrijven, en daar waren zelfs enkele personen bij die al jaren geen hardloopschoenen meer hadden aan gehad...

Onder gezellige muziek, maakten De Sint en zijn Pieten een rondje langs de kinderen. Door alle drukte, er waren ook veel toeschouwers, was er haast geen doorkomen aan.

De aanwezige sporters waren helemáál goed gemutst, toen ze hoorden dat ze na het lopen allemaal van een gratis consumptie konden gaan genieten 

De waardebon van Struijk werd gewonnen door oud-organisator André Slabbers, en De Sint had nog 2 waardebonnen van Palmen Sport paraat.

En voor de laatste keer werden er ook weer enkele sporters naar voren geroepen die een mijlpaal bereikten; 100x liepen mee; Louis Boskeljon, Rob Janssen, Ron Partouns en Ton Seuren. Liefst 200x liep Toon Beerens mee, en kreeg daarvoor een mooi applaus.

Ook de vlaaien en cadeaubonnen werden voor de laatste keer verloot.

AVWeert voorzitter Harry Peeters zette mede-oprichter Cor van den Kerkhof en organisator Jac Gilissen in de bloemetjes.

In een laatste toespraakje werden de lopers, de sponsoren en zaal Dennenoord bedankt voor hun jarenlange relatie.

Jac Gilissen had een speciaal woord voor de 20 vrijwilligers die bijna 38 jaar elke 1e zondag van de maand paraat waren. Soms onder bizarre weersomstandigheden, op feestdagen zoals Pasen en Nieuwjaar, en op carnavalszondagen.

Veel bedankjes en schouderklopjes werden na het lopen uitgedeeld, en het was enkele uren lang in zaal én café een gezellige drukte.

Hier en daar met een traan in de ogen, maar vooral vele blije gezichten waren te zien bij het afsluiten van de GEZELLIGE LAATSTE IJZEREN MAN VOLKSLOOP.

 

"t ga jullie goed!!"

 

 

ALLERLAATSTE IJZEREN MAN VOLKSLOOP!

Zondag 3 december a.s. om 10.00 uur  wordt de allerlaatste Volksloop gehouden!

Toen op de 1e zondag van april in 1980 de eerste Volksloop weggeschoten werd, kon niemand vermoeden, dat er nog 452 zouden volgen. De oprichters waren Paul Schors en Cor van den Kerkhof; ze bouwden een sterk team van vrijwilligers om zich heen, en zagen het deelnemersveld fors groeien in de loop van de jaren. De Volksloop kenmerkte zich door zijn laagdrempeligheid; al vanaf 2 jaar  liep de jeugd onder begeleiding van ouders mee, maar ook tachtigers waren aan de start te vinden. Afgetrainde atleten, maar ook joggers wisten de startplaats te vinden. Zowel een groot aantal lopers, maar ook de vrijwilligers, stemden hun vakantie af op de Volksloopdata, en de familie in Weert werd opvallend vaak bezocht op de eerste zondag van de maand.

Zo'n 20 trouwe vrijwilligers hebben er bijna 38 jaar voor gezorgd, dat het parcours er goed bij lag, en de 1e zondag van de maand op een correcte wijze verliep.

Ruim 105.000 inschrijvingen volgden, en het was vaak een gemêleerd gezelschap uit vele (verre) landen.

Totaal werd er meer dan 800,000 km bij elkaar gelopen in de prachtige omgeving van De IJzeren Man in Weert. Meer dan 3.000 Weerter vlaaien werden er onder de deelnemers verloot, en na elke loop was het weer gezellig in Café-Zaal Dennenoord.

Sjraar Heussen heeft de eer de meeste deelnames achter zijn naam te hebben staan (453), maar ook Leny Gillessen kon er wat van met haar 432 starts.

Er werden enkele duizenden medailles uitgereikt voor elke 10e inschrijving per deelnemer, en ook de standaards voor elke 100e deelname vormen een groot aantal.

Er kon steeds op enkele welwillende sponsors een beroep gedaan worden, voor bekers van de jaarlijkse Volksloopserie, en de ondersteuning van de vele feestelijke momenten.

Door het afhaken van een groot aantal 55-plussers en enkele vrijwilligers wordt er nu gestopt met de organisatie.

Maar het wordt ongetwijfeld een mooie afsluiting; Sint en zijn Pieten brengen een bezoek, en wie weet wat ze voor de deelnemers in petto hebben. Ook de organisatie probeert een aardige geste te regelen.

Er worden heel wat “oude gezichten” verwacht a.s. Zondag; nog één keer gezellig bijkletsen.....

Wat let je om er ook bij te zijn?

 

***************************************************************************************************

- Ouder bericht over stoppen Volksloop - 

IJZEREN MAN VOLKSLOOP; ONVERWACHT NIEUWS!

Onverwacht nieuws voor veel deelnemers kwam er vóór de start; de VOLKSLOOP gaat er mee stoppen!

Door het afhaken van veel 55-plussers, en een te beperkt aantal  jongeren, kwam de organisatie al enkele keren onder de limiet van 140 deelnames, nodig om gezond te kunnen draaien.

Het afhaken van mede-oprichter Cor van den Kerkhof en vrijwilligster Truus Prinsen stelde de organisatie ook voor opvolgingsproblemen. 

De vrijwilligers hebben toen besloten te gaan stoppen met de organisatie, de laatste Volksloop wordt daarom gehouden op 3 december a.s..

We gaan er dan zeker een gezellige ochtend van maken; sint Nicolaas zullen we begroeten, en er zijn nog enkele andere zaken in voorbereiding.

De verloting van de waardebon van Hans Struijk onder de trouwe lopers die tenminste 7x meededen wordt ook op deze dag gedaan.

Maar de gezichten van 2 deelnemers klaarden helemaal op toen ze naar voren gehaald werden voor een huldiging. Paul Verscheijden liep voor de 100e keer mee, en Jan van Grimbergen presteerde het zelfs voor de 300e keer aan de start te verschijnen.

Na de finish werd er nog door velen nagepraat over het nieuws.

Agenda Atletiek Agenda Atletiek

23-12-2017 | Baan en wegwedstrijden AVWeert Laatst bijgewerkt: 21-4-2017 Datum Wedstrijd Locatie Aanvang Inschrijfgeld 18 aprl…

Agenda Volksloop IJzerenMan Agenda Volksloop IJzerenMan

24-12-2017 | Laatst bijgewerkt: 11-12-2017 Volksloop IJzeren man, maandelijke wedstrijd ​is in december 2017 voor de laatste…

Agenda wandelsport Agenda wandelsport

31-12-2017 |   laatste wijziging gemaakt in deze agenda op 27-11-2017 8h15       Woensdag en vrijdagwandeling…