Baan
< Baan >
Home
< Home >
Algemeen
< Algemeen >
Atletiek
< Atletiek >
Wandelsport
< Wandelsport >
Jeugd
< Jeugd >
Foto's
< Foto's >
Lid worden
< Lid worden >
Contact
< Contact >

Kennismaken met atletiek

Als je lid bent van AV Weert, kun je kennismaken met alle onderdelen van atletiek. Als je meer wil weten over alle atletiekonderdelen, kun je hier klikken. De jeugd van AV Weert maakte deze film over de atletiekonderdelen: 

 

Jeugdonderdelen

Vanaf de mini-pupillen (6 jaar) wordt op een speelse wijze atletiek aangeleerd. Deze mini-pupillen trainen twee keer per week, op maandagavond van 18.00 tot 19.00 u en op zaterdagochtend van 9.00 tot 10.00 u. Kan/ wil uw kind maar 1x per week trainen (bijv. i.v.m. een andere sport), dan is dit uiteraard ook prima. De contributie blijft gelijk.

Naarmate de kinderen ouder worden gaan de trainingen zich meer richten op techniek. In principe wordt elk kind op alle onderdelen getraind tot deze de leeftijd heeft bereikt van D-junior. Dit houdt in dat ze leren balwerpen, kogelstoten, speerwerpen, verspringen, sprinten, polsstokhoogspringen, discuswerpen, hoogspringen, horden lopen en lange afstand.

Specialiseren of...

Vanaf het moment dat ze C-junior worden mogen de atleten kiezen of ze zich willen specialiseren in het lopen/springen/werpen. Ook blijft er de mogelijkheid om alles te trainen voor de alom bekende 10-kamp. Atleten die zich specialiseren blinken vaak uit op een onderdeel en willen dit perfectioneren.

Leeftijdindeling

Leeftijd Groepsnaam
6-7 jaar Mini-pupillen
8 jaar Pupillen C
9 jaar Pupillen B
10 en 11 jaar Pupillen A1 en A2
12 en 13 jaar Junioren D1 en D2
14 en 15 jaar Junioren C1 en C2
16 en 17 jaar Junioren B1 en B2
18 en 19 jaar Junioren A1 en A2