Baan
< Baan >
Home
< Home >
Algemeen
< Algemeen >
Atletiek
< Atletiek >
Wandelsport
< Wandelsport >
Jeugd
< Jeugd >
Foto's
< Foto's >
Lid worden
< Lid worden >
Contact
< Contact >

Wandel mee met de Lentewandeling 17 maart as.

Trek je wandelschoenen aan en kom op zondag 17 maart as. naar de Bob’s Adventure Store Lentewandeling. Wandel door de prachtige natuurgebieden van de Krang, Laagbroek, Ellerhei en de Tungelerwallen en geniet. Je kunt kiezen uit afstanden van 7, 10, 15, 20 of 30 km. Ook leuk om te doen met het hele gezin! 

De organisatie is in handen van Atletiek- en Wandelsportvereniging Weert. Je kunt starten vanaf 08.00 uur bij Zorgboerderij Ingelshof, Dupesweg 1 te Tungelroy-Weert.

·         7 en 10 km, vertrek van 8.00 tot 14.00 uur

·         15 km, vertrek van 8.00 tot 13.00 uur

·         20 km, vertrek van 8.00 tot 12.00 uur

·         30 km, vertrek van 8.00 tot 10.00 uur

Het secretariaat is open tot 15.00 uur. De rustpost is ook bij Ingelshof: er is live muziek en tegen vriendelijke prijsjes kun je genieten van zelfgemaakte soep, vers belegde broodjes en Limburgse vlaai. 

En wil je niet wandelen, maar wel meehelpen die dag? Meld je dan snel aan via Info@avweert.nl Ook leuk om te doen!

Een vernieuwde Hema IJzeren man loop.

Op zondag 6 januari was de eeste Hema ijzeren man loop van 2019. Dat de organisatie niet stil heeft gezeten , was duidelijk zichtbaar.

Voor het eerst werd een nieuwe Jurywagen gepresenteerd. Van hieruit wordt de electronica voor de uitslagen bediend.  Deze stond daardoor rond 12.30 op internet.

Na afloop wordt deze wagen gebruikt voor opslag van de materialen die nodig zijn om deze loop te organiseren.

Ook kunnen de lopers nu voor elke loop voorinschrijven. Dit is voor de organisatie belangrijk. Want alle lopers die vooringeschreven hebben hoeven niet meer in de wachtrij te staan om in te schrijven. Zij hoeven alleen hun nummer op te halen die in een envoloppe klaar ligt op naam. Ook waren de oude chips die velen al jaren hebben niet meer geldig. Nu krijg je elke loop een nieuwe chip en lever je die na afloop weer in. Deze chip is aan je nummer gekoppelt wat zodat je op 2 manieren wordt geregistreerd.  Ook dit lever je weer in na afloop.

 

Ook kun je nu het inschrijfgeld terug verdienen. Elke deelnemer krijgt bij deelname van de loop een kortingbon van de sponsor Hema en krijgen daarmee 15% korting op hun aankoop bij dezelfde Hema.

 

Ook werd deze zondag de ATB verloot die beschikbaar is gesteld door Richard van Alphen Tweewielers uit Weert. De verloting gebeurde door de ondernemer Richard van Alphen zelf.  Deelnemers die 8 keer of meer in 2018 hebben deelgenomen maakte een kans.  Deze prachtige “29”  werd gewonnen door Jan Smolenears. Jan doet al 30 jaar mee aan deze loop en heeft in 2018 meer dan 8 keer meegedaan. Na afloop kreeg iedere deelnemer nog een “Mini Tompoes”.    De vele lopers waren zichtbaar tevreden met de vernieuwingen.

De volgende loop is op 3 februari. Vanaf 15  januari kunt u weer inschrijven via inschrijven.nl

Nieuw bij de “HEMA IJzeren man loop.

Reeds 1 jaar is er gelopen na de doorstart begin januar 2018. Zoals aangegeven op 2 december 2018 vinden vanaf begin van het nieuwe jaar enkele veranderingen plaats. 

Wat er gaat veranderen: 

1. Vanaf 24 december 2018  tot en met 3 januari 2018 kun je al voor inschrijven voor de loop van 6 januari,  via link: Inschrijven

Inschrijven bij  Dennenoord Voorhoeveweg 2 in Weert blijft mogelijk. Echter je moet daar dan een inschrijfformulier in vullen. De bescheiden van de voorinschrijvingen kun je daar afhalen.

2. De oude CHIPS die in het bezit zijn van de lopers die al eerder gelopen hebben zijn niet meer geldig. Je krijgt nu elke keer een nieuwe chip bij elke nieuwe deelname. Je wordt dan ook voorzien van het zelfde nummer als op de chip. Ook heeft het nummer een kleur van jouw categorie.

3. We hebben vanaf 6 januari een “jurywagen”  van waaruit wij de Start- en Finishtijden verzorgen. 

4. De afstanden die iedereen kan lopen zijn na gemeten en aangepast. Deze zijn nu allemaal precies uitgemeten. Voor de jeugd zijn de afstanden: 1.3 km (1-9 jaar), 2.5 km ( 9-12 jaar) , 3.5 km (13–17 jaar) . Zowel jongens en meisjes. Senioren, vrouwen en mannen vanaf 18 jaar kunnen volgende afstanden lopen: de 3.5 km, 7.0 km, 10.4 km, 13.8 km en de 17.2 km. 

5. Het inschrijfgeld voor deelname  voor de jeugd 1.3 en 2.5 km blijft € 2,00 en voor de andere afstanden vanaf 3.5 km blijft € 2,50. 

6. Wel is er de mogelijkheid om een jaarkaart van 12 aaneen sluitende lopen te kopen voor € 20,00 voor de jeugd en € 25,00 voor senioren. Hiermee schrijf je dan in voor 12 lopen.

 

We maken 6 januari 2019 de aftrap voor een nieuw loopjaar. Elke  eerste zondag  van de maand de “HEMA IJzeren man loop”. 

EEN GOED VOORNEMEN VOOR 2019