Home
< Home >
Baan
< Baan >
Algemeen
< Algemeen >
Atletiek
< Atletiek >
Wandelsport
< Wandelsport >
Jeugd
< Jeugd >
Foto's
< Foto's >
Lid worden
< Lid worden >
Contact
< Contact >

Wat is atletiek

Atletiek kent een aantal onderdelen, te weten de loop-, spring- en werponderdelen. Daarnaast is er de meerkamp, waarin een aantal onderdelen na elkaar gedaan worden.

Bij AV Weert kun je alle onderdelen van atletiek beoefenen. Voor ieder onderdeel hebben we een deskundige trainer.

Hardlopen

Hardlopen bij AV Weert kan op de atletiekbaan en in het bos, De IJzeren Man in Weert. Op de baan kun je korte afstanden lopen, zoals de sprintnummers. Ook langere afstanden trainen kan prima op de baan. In het trainingsoverzicht zie je op welke dag je terecht kunt voor welk soort training.

Lekker hardlopen in de natuur kan ook bij AV Weert. Onder begeleiding van een deskundige trainer werk je aan een trainingsdoel, een wedstrijd, je gezondheid en/of je sociale contacten. Op verschillende dagen kun je bij diverse groepen terecht. In het trainingsoverzicht vind je meer informatie.

Baanonderdelen

De spring- en werponderdelen vinden allemaal plaats op de baan, net als de korte loopnummers. Hiervoor hebben we een prachtige atletiekbaan en een apart werpveld, aangevuld met een oefenruimte binnen voor eventuele krachttraining. In het trainingsoverzicht kun je zien op welke dag je met welk onderdeel aan de slag kunt.