Home
< Home >
Baan
< Baan >
Algemeen
< Algemeen >
Atletiek
< Atletiek >
Wandelsport
< Wandelsport >
Jeugd
< Jeugd >
Foto's
< Foto's >
Lid worden
< Lid worden >
Contact
< Contact >

Agenda

Lentewandeling

22-03-2015

Op zondag 22 maart 2015 organiseert AV Weert de jaarlijkse Bob's Adventurestore Lentewandeling. Alle wandelaars en natuurliefhebbers zijn van harte welkom.

Programma

De start is bij Café Plexat, Ittervoorterweg 101, 6005 NP Weert. Dit is tegenover de kerk van Swartbroek.  Er kan worden gekozen uit afstanden van:

10 km (vertrek van 8 tot 14 uur)
15 km (vertrek van 8 tot 13 uur),
20 km (vertrek van 8 tot 12 uur),
25 km (vertrek van 8 tot 11 uur) 
30 km (vertrek van 8 tot 10 uur).

Onderweg is er een centrale verzorgingspost. Hier zijn voor vriendelijke prijzen hapjes en drankjes te koop. Het inschrijfgeld is conform de afspraak binnen de Limburgse Wandelsportbond.

Natuur

Deze wandeling is geschikt voor Nordic Walking. GPS-bezitters kunnen bij de start de route op hun navigatieapparaat inladen. De routes gaan voornamelijk over rustige paden en wegen en zoveel mogelijk door fraaie natuurgebieden ten zuiden van Weert zoals Ellburg – Ellerschans, Laagbroek, Heykersbroek, Ellerheide en De Krang. Deze natuurgebieden behoren deels bij het Grensoverschrijdende Grenspark Kempenbroek. Dit grenspark is gelegen tussen de Nederlandse stad Weert en de Belgische steden Maaseik en Bree.

Het is het restant van een uitgestrekt moeras, een vlakte waarin verschillende beken samenvloeien. Soms zijn deze beken recht, dan weer kronkelen en betoverend mooi. Droge zandruggen steken boven de moerassen uit. Het grenspark omvat een grote verscheidenheid aan landschappen, zoals moerassen, stuifduinen, bossen, heide, beekvalleien en landbouwgebieden. Het Kempenbroek was eens de schuilplaats van Bokkenrijders en smokkelaars. Nu is het een prachtig natuurgebied waar een ieder van kan genieten.

Het secretariaat is geopend tot 17.00 uur. Meer inlichtingen zijn te verkrijgen bij Harrie Weekers. Telefoon 0495 520982 E-mail harrieweekers@ziggo.nl